FAQ.


FAQ RegioNet

Algemeen

Is RegioNet een intermediair/bemiddelingsbureau?

Nee, RegioNet is een netwerk waar expertise en inzetbaarheid samenkomen. Er is rechtstreeks contact tussen opdrachtgever en professionals over opdrachten en vacatures en je betaalt geen marge.

Professional

Voor wie is RegioNet bedoeld?

Iedereen is welkom ongeacht contractvorm of dienstverband. Heb je vragen over inhuur als ZZP’er of vragen over de BTW? Je kunt hiervoor bij RegioNet terecht.

Hoe werkt RegioNet precies?

Je maakt een account aan bij RegioNet. Bij het aanmaken van een account vragen wij een aantal gegevens van je in te vullen. Denk aan: een korte pitch, een profielfoto, laatst genoten opleiding, functietitel en vakgebied. Wanneer je account compleet is, word je zichtbaar binnen het netwerk voor opdrachtgevers/werkgevers. Het is mogelijk om uitgenodigd te worden voor opdrachten en vacatures, maar je kunt ook zelf zoeken naar opdrachten en vacatures en daarop reageren. Te allen tijde zal je mailtjes ontvangen van RegioNet over de voortgang van jouw sollicitaties en uitnodigingen.

Is het gratis om mij in te schrijven bij RegioNet?

RegioNet is voor elke professional geheel gratis. Je maakt een gratis account aan en we vragen ook geen marges.

In welke branches en vakgebieden is RegioNet actief?

RegioNet is actief binnen de gehele zorgsector. Hier moet je denken aan alle relevante vakgebieden in uiteenlopende functies: verpleging en verzorging tot aan managers en communicatie adviseurs.

Kan ik ook als uitzendkracht of via een payroll constructie werken?

Ja dat kan absoluut. Binnen RegioNet verwelkomen wij iedereen die iets voor de zorg kan en wil betekenen ongeacht de contractvorm. Wanneer jij een leuke opdracht of vacature hebt gevonden, bepaal je daarna samen in welke contractvorm jullie dit graag willen gaan uitvoeren. Het is ook mogelijk om op dienstverband/contractvorm te zoeken naar opdrachten en vacatures.

Het is dus niet nodig om meerdere accounts aan te maken.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Je kunt een mail sturen aan info@regionet.nl en aangeven dat we jouw account kunnen verwijderen. Je kunt dit ook zelf verwijderen in je eigen account onder het kopje ‘instellingen’.

Wat kan ik doen om beter gevonden te worden?

We adviseren iedereen een korte pitch/samenvatting over jezelf te schrijven. Daarnaast is ons advies om ook open velden zo veel mogelijk in te vullen. Het systeem is er zo ontwikkeld dat middels diverse filters en zoektermen binnen de profielen gezocht kan worden. Hoe completer je profiel hoe beter dit aansluit op opdrachten en vacatures.

Wanneer je inlogt zie je ook rechts in het scherm een percentage staan van hoever je profiel naar volledigheid is ingevuld. Het is ook mogelijk om referenties toe te voegen aan je profiel.

Wat gebeurt er na mijn sollicitatie?

Er zijn hier 2 mogelijkheden. 1. Wanneer de organisatie ook interesse in jouw profiel heeft ontstaat er een match. Jullie contactgegevens zullen voor elkaar zichtbaar zijn, zodat jullie rechtstreeks contact met elkaar kunnen opnemen. Bij wederzijdse interesse en goedkeuring voor samenwerking zal de organisatie via RegioNet aangeven dat zij jou  willen inhuren voor de opdracht of vacature. Het contracthuis verzorgt vervolgens de contractuele en administratieve afhandeling voor jullie. 2. Indien er geen wederzijdse interesse is zal je hier uiterlijk 30 dagen na het plaatsen van de opdracht of vacature een bericht van RegioNet over ontvangen.

Organisaties

Wat kost starten met RegioNet?

Het enige dat we vragen is een fee voor het onderhoud en de ontwikkeling van onze software. Dit is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Het geeft je onbeperkt toegang tot het netwerk. Je krijgt daarbij begeleiding van RegioNet voor het inrichten van je eigen netwerk. We stellen wel 3 voorwaarden. Ten eerste is het van belang een vast contactpersoon te hebben binnen de organisatie. Dit kan een projectleider zijn of bijvoorbeeld een teamleider van de afdeling HR. Hangt er natuurlijk vanaf hoe jouw organisatie is ingericht. Ten tweede wordt de volledige contractuele en administratieve afhandeling via het contracthuis geregeld. Ten slot is RegioNet een netwerk dat groeit en vragen wij ook aan jullie je eigen netwerk in te brengen. Dit betekent zeker niet dat je  je eigen flexibele krachten altijd deelt met andere organisaties. Dit beslist de organisatie zelf.

Wat is er mogelijk bij RegioNet?

Naast toegang tot het netwerk van RegioNet is het ook mogelijk gebruik te maken van andere expertise om jouw organisatie verder te helpen met HR vraagstukken. Op onze website onder het kopje ‘partner’ kun je terugvinden wie zich waar voor inzet.

Heb je geen interesse in het netwerk van RegioNet, maar ben je wel zoekende naar een partij die jou ontzorgt op het gebied van administratie? Ook dan is RegioNet een partner die jou kan helpen. Het contracthuis is onderdeel van RegioNet en kan voor jou alle contractuele en administratieve rompslomp uit handen nemen. Je kunt altijd contact hierover met ons opnemen via info@regionet.nl.

AVG

Is RegioNet AVG compliant?

RegioNet doet er alles aan om de data van haar gebruikers te beheren en te beschermen op de manier zoals beschreven staat in de AVG. Onze betrokken onafhankelijke jurist heeft de AVG eigen getoetst en als voldoende beoordeeld. Een officieel certificaat is er niet, dus of we aan alles hebben gedacht is niet met 100% zekerheid te garanderen. Mocht je van mening zijn dat we iets gemist hebben dan horen we dat natuurlijk graag en passen we direct aan.

Kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

Ja dat kan te allen tijde. Wanneer je inlogt in je profiel kun je al je persoonlijke data aanpassen onder het kopje ‘jouw profiel’.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Wanneer je bent ingelogd kun je onder het kopje ‘instellingen’ kun je daar klikken op ‘account verwijderen’. LET OP: wanneer je je account verwijdert betekent dit ook dat al je gegevens worden verwijderd uit onze database. Alleen die data die valt onder de wettelijke bewaarplicht zoals informatie over lopende en afgeronde opdrachten zullen bewaard blijven voor de periode die daarvoor staat.

Heeft RegioNet een Privacy Statement die is aangepast aan de AVG?

Ja dat hebben wij. Wij hebben onze Algemene Voorwaarden, Privacy Statement en Cookies door een betrokken onafhankelijke partner (Joop der Weduwen) laten opstellen. Deze zijn allen te vinden op onze website.

Contracthuis

Wat is het Contracthuis?

Het Contracthuis is gespecialiseerd in het bieden van kennis, ondersteuning en uitvoering bij de inzet van professionals in de zorg. Zij zorgen dat het proces, na het vinden en willen inzetten van een professional uit het netwerk, zowel administratief, contractueel als juridisch feilloos wordt afgehandeld.

Wie zitten er achter het Contracthuis?

Dat is Oak HRM.

Voor wie is het Contracthuis bedoeld?

Voor zowel professionals als voor zorgorganisaties kun je voor alle vragen rondom administratie, contracten, facturering en juridische onderwerpen terecht. Je krijgt als professional en organisatie een eigen inlog voor je dashboard waar je al je inhuur, contracten ed. kunt inzien.

Voor meer vragen en antwoorden kunt u terecht op: https://oakhrm.nl/vraag-antwoord/